Health Agenda | Health Opleidingen

Kinesiology Acupressure Touch


Wat?

Spiertest Kinesiology Acupressure Touch maakt gebruik van spiertesten, meridianen en hun acupressuurpunten, emoties, affirmaties, kleuren, beweging en voeding. We werken op drie niveauís : fysiek, mentaal-emotioneel en energetisch. Het is een snelle manier om naar de essentie van een probleem te gaan en dit te deblokkeren. Deze methode heeft zijn wortels in de applied kinesiology van George Goodheart die in zijn praktijk een aantal methodes combineerde : chiropractie, spiertesten en de traditionele chinese geneeskunde.


Gebruik

Het wordt gebruikt om je energieniveau te verhogen, om stress en pijn te verminderen, om mentale spanningen te elimineren, om psychosomatische klachten te deblokkeren. Een natuurlijke methode ter bevordering van het welzijn op verschillende niveauís. Het resultaat van een individuele sessie met Kinesiology Accupressure Touch is dat je je goed voelt in je vel en dat je meer energie hebt.Modulaire opleiding

Acupunctuur De opleiding bestaat uit vier modules van elk 3 lesdagen. Je kan inschrijven per module. Je hebt geen voorkennis nodig, maar je moet beginnen bij module 1. Reeds na de eerste module kan je in je praktijk aan de slag. Bij elke module komen er technieken bij om diepgaander maar tevens sneller te werken. Je leert voeding testen en zien wat de uitwerking per meridiaan is. Je leert werken volgens de orgaanklok en volgens de vijf elementen met de ko- en de sheng cyclus. Een overenergie testen we via de alarmpunten (mo-punten) en de polspunten. De energiestroom wordt gecorrigeerd door het aanraken van acupressuurpunten en reflexpunten. We gebruiken het handboek ĎTouch for Health, the complete editioní van John en MatthewThie.


Certificaat

Na elke module ontvang je een certificaat dat erkend is door het International Kinesiology College.
Lesgever: Sonja De Poorter, erkend door het IKC.

Inhoud module 1: het leren balanceren van 14 meridianen fix-as-you-go.
Historiek, indicator spiertest, voorbereiding om spieren te testen, correctietechnieken, emotionele stress release techniek, testen met een tussenpersoon, meridianenleer, en 14 specifieke spiertesten voor 14 specifieke meridianen.

Inhoud module 2: de leer van de vijf elementen als ťťn-punt-correctie.
Correctiemethoden: alarmpunten voor over-energie, de wet van de vijf elementen, het meridianenwiel, acupressuurpunten om te versterken, yin en yang, circuitlokalisatie.
Extra spiertesten voor de reeds gekende meridianen.

basis opleiding Inhoud module 3: stress release en reactieve spieren techniek voor pijncontrole.
Correctiemethoden: Chinese polspunten, acupressuurpunten om te sederen, Tibetaanse acht energie, reactieve spieren techniek, paintapping, gaits-punten, emotionele vertaling van de 14 meridianen. Extra spiertesten voor de reeds gekende meridianen.

Inhoud module 4: verdieping, integratie en toepassing van al het geleerde.
Praktische testvolgorde van alle gekende spiertesten, procedure voor snelle correctie, werken met doelstellingen van de cliŽnt en feedback geven aan de cliŽnt, theorie van de acupressuurpunten, oefenen van versterkende en sederende acupressure touch volgens de vijf elementen.