Health Agenda | Health Opleidingen

Kinesiology Acupressure Touch


Wat?

Spiertest Kinesiology Acupressure Touch maakt gebruik van spiertesten, meridianen en hun acupressuurpunten, emoties, affirmaties, kleuren, beweging en voeding. We werken op drie niveau’s : fysiek, mentaal-emotioneel en energetisch. Het is een snelle manier om naar de essentie van een probleem te gaan en dit te deblokkeren. Deze methode heeft zijn wortels in de applied kinesiology van George Goodheart die in zijn praktijk een aantal methodes combineerde : chiropractie, spiertesten en de traditionele chinese geneeskunde.


Gebruik

Het wordt gebruikt om je energieniveau te verhogen, om stress en pijn te verminderen, om mentale spanningen te elimineren, om psychosomatische klachten te deblokkeren. Een natuurlijke methode ter bevordering van het welzijn op verschillende niveau’s. Het resultaat van een individuele sessie met Kinesiology Accupressure Touch is dat je je goed voelt in je vel en dat je meer energie hebt.


Praktisch

Kinesiologie individuele sessie
Op afspraak 0486/95 99 32 of sonja@bewegenomteleren.be, duurt 75 minuten.


Modulaire opleiding

Acupunctuur De opleiding bestaat uit vier modules van elk 3 lesdagen. Je kan inschrijven per module. Je hebt geen voorkennis nodig, maar je moet beginnen bij module 1. Reeds na de eerste module kan je in je praktijk aan de slag. Bij elke module komen er technieken bij om diepgaander maar tevens sneller te werken. Je leert voeding testen en zien wat de uitwerking per meridiaan is. Je leert werken volgens de orgaanklok en volgens de vijf elementen met de ko- en de sheng cyclus. Een overenergie testen we via de alarmpunten (mo-punten) en de polspunten. De energiestroom wordt gecorrigeerd door het aanraken van acupressuurpunten en reflexpunten. We gebruiken het handboek ‘Touch for Health, the complete edition’ van John en MatthewThie.


Certificaat

Na elke module ontvang je een certificaat dat erkend is door het International Kinesiology College.
Lesgever: Sonja De Poorter, erkend door het IKC.

Inhoud module 1: het leren balanceren van 14 meridianen fix-as-you-go.
Historiek, indicator spiertest, voorbereiding om spieren te testen, correctietechnieken, emotionele stress release techniek, testen met een tussenpersoon, meridianenleer, en 14 specifieke spiertesten voor 14 specifieke meridianen.

Inhoud module 2: de leer van de vijf elementen als één-punt-correctie.
Correctiemethoden: alarmpunten voor over-energie, de wet van de vijf elementen, het meridianenwiel, acupressuurpunten om te versterken, yin en yang, circuitlokalisatie.
Extra spiertesten voor de reeds gekende meridianen.

basis opleiding Inhoud module 3: stress release en reactieve spieren techniek voor pijncontrole.
Correctiemethoden: Chinese polspunten, acupressuurpunten om te sederen, Tibetaanse acht energie, reactieve spieren techniek, paintapping, gaits-punten, emotionele vertaling van de 14 meridianen. Extra spiertesten voor de reeds gekende meridianen.

Inhoud module 4: verdieping, integratie en toepassing van al het geleerde.
Praktische testvolgorde van alle gekende spiertesten, procedure voor snelle correctie, werken met doelstellingen van de cliënt en feedback geven aan de cliënt, theorie van de acupressuurpunten, oefenen van versterkende en sederende acupressure touch volgens de vijf elementen.


More Energy

Meer energie, meer tijd, beter slapen, beter concentreren... Hoe doe je dat ?


More Energy One

In een individuele sessie maken we gebruik van ‘Kinesiology Acupressure Touch’ om je lichaamsenergie in goede banen te leiden. Via een spiertest zoeken we uit hoe het komt dat je je futloos, moe of gefrustreerd voelt. En via massage, kleuren, geuren, kruiden, voeding en beweging brengen we de energiestroom terug op gang.
Resultaat : je voelt je vitaal en goed in je vel !


More Energy Twoo

In een duo sessie kan je een paar uur gezond genieten samen met je partner of een vriend/vriendin. Ook hier wordt kinesiologie gebruikt om de producten voor jou te personaliseren.

  • Zorg voor je energie : aangepaste oefeningen om je energie op te peppen in vijf minuten.
  • Een gezond snoepje als energyboost.
  • Een gepersonaliseerde kruidenthee: je leert een kruidenthee maken en op smaak brengen.
  • Slapen als een roos: tips en tricks voor een rustige geest.
  • Happy Eyes: zorg voor je ogen in vijf minuten.
  • Happy Feet: wellness voor de voeten met een heerlijk kruidenvoetbadje.
  • Doe-boekje voor thuis.

More Energy


Kom en ontdek !

Alles is zelfgemaakt met de best geselecteerde producten.


Praktisch

More Energy One
Op afspraak 0486/95 99 32, duurt 75 minuten.
Prijs en adres op aanvraag.

More Energy Twoo
Op afspraak 0486/95 99 32, duurt 120 minuten.
Prijs en adres op aanvraag.