Bizz Agenda | Bizz Opleidingen

Brain Gym for Business

Brain Gym® stemt beide hersenhelften beter op elkaar af


Ervaar je stress als een uitdaging of eerder als een moeilijkheid ?
Ben je gefocused, denk je nog helder, handel je efficiŽnt ?


Wat ?

schema optimale brein organistie De Brain Gym® methode is door middel van zijn actieplannen een vorm van non-directive coaching zowel op individueel niveau als in groepsverband.

Non-directief in die zin dat wij het beste uit het individu halen zonder rechtstreekse richtlijnen te geven. Mensen weten meestal goed wat zij willen en weten ook wat het beste is voor hun job, maar slagen er soms niet in hun doel te bereiken. Redenen daartoe kunnen stress en faalangst zijn, maar ook een gewoontepatroon dat hen tegenhoudt om ten volle creatief productief te zijn.

Om een nieuwe doelstelling te bereiken is het nodig om je gehele potentieel aan vaardigheden te kunnen aanspreken zodat je ze ziet als een uitdaging in plaats van als een moeilijkheid.


Het betere denkwerk

Brain Gym® is een bewegingsprogramma met eenvoudige oefeningen die de hersenactiviteit stimuleert en de zintuigen scherpt.

Het is ideaal voor mensen die de hele dag geconcentreerd werken met letters en cijfers, computerschermen en boeken. Ook voor hen die precisiewerk verrichten zoals plannen tekenen, wetenschappelijke proeven uitvoeren of electronische apparatuur assembleren.

In de jaren '90 begon men Brain Gym® ook in bedrijven toe te passen. In Spanje bijvoorbeeld is het zeer populair. De methode wordt ondertussen in een 200-tal landen met succes toegepast op het werk, thuis en in de klas. Ook in Vlaanderen, oa bij KBC.


Hoe

De deelnemers krijgen een gepersonaliseerde reeks van oefeningen aangereikt om hun gehele hersenpotentieel te kunnen gebruiken en zo hun moeilijkheden te kunnen overstijgen.


Resultaat

Door middel van de methode Optimale Brein Organisatie van Brain Gym® ontdekken mensen op een spontane manier de talenten en vaardigheden die nodig zijn voor een positieve focus ten opzichte van nieuwe uitdagingen. Ze worden efficiŽnter in hun dagelijkse taken en gaan creatiever om met de moeilijkheden in hun job.